1
Kolumna 49 taj Pet Sep 23, 2011 1:54 am
NHL predsezonska abeceda 26-30
pise: HockeyX, http://hockeyx.bloger.hr

* označava najbolje igrače po mojoj procjeni, kao što su i linije raspoređene po mom mišljenju

pise: HockeyX, http://hockeyx.bloger.hr

* označava najbolje igrače po mojoj procjeni, kao što su i linije raspoređene po mom mišljenju

Dvojac St.Louis i Stamkos je prošle sezone igrao fenomenalno, zapravo na njhovim krilima su došli do finala konferencije, u plaoyffu su i neki drugi igrači dali svoj učinak i zapravo pokazali da tampa ima dobru ekipu. Malone, Purcell, Downie, Hall (prošlogodišnji Bergenheim) su se iskazali i stelni reputaciju koju ove sezone moraju opravdati! Nakon fantastične sezone Tampa kreće u novu sezonu sa većim očekivanjima i sigurno ne više kao autsider, dapače oni su jedni od favorita svoje divizije i definitivno top 8 ekipa na istoku! Ako se kapetan lecavalier potrudi igrati što bolje (onako kako može i zna) sigurno da će Tampa biti u samom vrhu istočne konferencije jer će dvojac spomenuti sa početka svoj dio kolača sigurno napravit. Tampa po mojim predviđanjima ulazi u playoff...

Grabovski je dobio zvjezdicu po mojoj procjeni u ovoj ekipi iako je u drugoj liniji jer smatram da je njihov najbolji centar, ali ipak igra u drugoj liniji zbog kemije koju ima sa ovom dvojicom na krilima. Novopridošli Connolly je tu za Kessela, no dali će to biti dovoljno dobro? Možda Kadri koji je tu kod mene postavljen u 4. liniju zapravo izraste u prvog centra, što bi i trebao ali polako! Sveukupno želim reći da Toronto ima odličnu obranu po mom mišljenju, mladi perspektivni igrači koji definitivno imaju kvalitete za to da uvedu svoj tim u playoff. Na golu je misterija dali Reimer može nastaviti dobru sezonu od prošle godine (Gustavsson koda stagnira). A u napadu je više manje sve tu, samo im fali jedan pravi prvi centar i onda je TOR redoviti sudionik PO, ali treba to dočekat... Nisam spominjao Lombardia jer tko zna hoće li biti zdrav i u kakvom stanju (inaće novi igrač na centarskoj poziciji).Za ovu sezonu mislim da Toronto neće napravit veči pomak naspram prošle godine, ali mislim da bi se mogli boriti za PO, no ne vjerujem da će upast!

Canucksi nakon prošlogodišnjeg neuspjeha u finalu stanley cupa gdje su bili favoriti ove sezone žele i preči i tu zadnju stepenicu. Žele konačno osvojiti naslov prvaka. No smatram da će to ove sezone biti teže nego prošle sezone jer neke ekipe su se sigurno već privikle na igranje protiv VAN sistema,a golamn Luongo u gostima mora biti bolji ako žele probati ostavriti sličan rezultat kao prošles ezone! Mislim da bi im bilo pametno i promjeniti kapetana jer očito je kako je Kesler na ledu bolji vođa od H.Sedina. No to su sve njihovi problemi i tko zna što će i kako napraviti. Nemaju puno promjena u ekipi jer je jasno što oni žele, s onakvom ekipom od prošle godine nastaviti dalje. Jedino je iskusni Nolan na probi u kampu i možda bude u liniji sa sturmom s kojim je nekad igrao i injih dvojica sigurno imaju kemiju. Nagodinu Vancouver sigurno ulazi u playoff a tamo nisma baš siguran da mogu ponoviti ovogodišnji rezultat. U svakom slučaju najbolja ekipa u northwest diviziji, stoga jedno iod prva tri mjesta u konferenciji na kraju!!

Capitalsi i ove sezone ciljaju na najviše. Već nekoliko sezona pokušavaju osvojiti Stanley cup i vrlo vjerojatno da će biti tako dokle god Ovechkin bude igrao za njh, a to bi moglo potrajati! Svake sezone su jedni od favorita i skoro svake sezone se bore za president Trophy (najbolja ekipa u regularnom dijelu sezone)! Ali u playoffu im jne ide, sad za ovu sezonu imaju iskusnog golmana Vokouna i meni se jako sviđaju njihovi potezi ovog ljeta i jednostavno ih moram staviti uz bok PIT na istoku za borbu za prvo mjesto konferencije! Kvalitete imaju sigurno i smao je pitanje dali mogu u plaoyffu nešto napravit kako treba, ako ne uspiju napraviti značajniji iskorak tamo onda mislim da je treneru odsviralo i da će se i njega mjenjati (što bi možda i bio najbolji potez ove sezone), no svakome reba dati vremena! WSH u playoffu sigurno jer takva ekipa je u borbi za president trophy ove sezone, kako onda da ne uđu u PO!

Jetsi ponovno u NHL-u, to je glavna vijest. Doduše stara ekipa Atlante jer je frašiza preselila u Winnipeg no svejedno, lijepo je ponovno pisati ovo ime! Uostalom ovo je novi početak za svakog od ovih igrača imat će konačno punu dvoranu na svakoj domaćoj utakmici i sigurno da se svi žele izboriti za svoje mjesto u ekipi! Neće biti ni malo laki protivnik, Atlanta je prošle sezone dobro krenila i onda stala (nitko se zbog toga nije previše uzbuđivao). Ali ove sezone se to ne smije očekivati od njih, mislim da će ih nova publika voditi i da će biti jako opasni još jednom ponavljam! Smatram da imaju odličnu mladu ekipu koja može puno toga napraviti i da su dobro izbalansirani i da bi se trebali boriti za ulazak u playoff na istoku! Navijamo za Jetse ove sezone, barem ja neznam za druge!! Njihov ovogodišnji prvi pick na draftu Scheifele se već dobro nameće i morao sam ga uvrstiti u linije gore pa makar i u ovu 4. liniju, a izgleda da odlično surađuje sa također mladim obrambenim igračem Postmom! Dakle borba za PO za ovu ekipu ove sezone...

I still remember... (half of the things)