Februar 2012
PonUtoSreČetPetSubNed
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829    

Kalendar Kalendar

Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 Kolumna 44 taj Uto Sep 06, 2011 6:46 pm

Dzomba

Administrator
Administrator
NHL predsezonska abeceda 5-10
pise: HockeyX, http://hockeyx.bloger.hr

* označava najbolje igrače po mojoj procjeni, kao što su i linije raspoređene po mom mišljenju

Tko zna kako će napadačke linije biti posložene još do početka i tokom sezone, jer tu fali još i Olesz, a i Sharp bi bez problema mogao pa možda čak i trebao igrati drugog centra (ali ima nevjerovatnu kemiju sa ovom drugom dvojicom u napisanoj liniji), uglavnom ima tu puno još kombinacija u ovoj momčadi i u ovim linijama... Ali sigurno je da su jaki i da imaju na ćemu graditi svoj optimizam, kada vam igrači kao što su Sharp, Hossa i Seabrook nisu u 3 najbolja igrača onda je to samo dokaaz, a ja mislim ujedno i dovoljno jaki dokaz o tome koliko je ova ekipa jaka! Vjerujem kako će sljedeće sezone biti bolje plasirani od 8. mjesta u konferenciji da će biti jedan od ključnih i najvećih kandidata za naslov, posebno na zapadu... Samo je upitno po mom razmišljanju golmanska pozicija i kako će to odraditi Crawford i Emery (koji još uvijek nije potpisao za njih, ali najvjerojatnije da hoće)!

* označava najbolje igrače po mojoj procjeni, kao što su i linije raspoređene po mom mišljenju

U Coloradu je teško odrediti najbolje igrače ali ja sam se odlučio mislim za dva najbolja i kao trećeg iskusnog Hejduka! Colorado je napravio prošle sezone par tradeova koji se nisu činili jako logičnim, zatim su tredali i ključnog obrambenog igrača Lilesa u Toronto, time zapravo nastavili svoj rebuilding koji su počeli još prije dvije sezone! Činilo se da imaju pravu stavr sa Stewartom i Shatinkirkom, ali onda su ih dali u St. Louis i sve počeli ispočetka, dali su i golmana Andersona u Ottawu i sad doveli Varlamova iz Capitalsa koji nikako nije mogao uzeti mjesto prvog golmana tamo zbog svojih brojih ozljeda, uz to doveli su veterana Giguerea i tu će se boriti prava bitka za mjesto prvog golmana i nebi trebal iimati problema sa golmanima ove sezone! U napadu ajmo reći sve raščišćavaju za Duchanea da bude no. 1 centar ali uz Stastnya je to jako teško... I jedna i drugi su fenomenalni igrači i centri u prve dvije linije su dobro posloženi, na draftu su uzeli Landeskog koji bi trebao biti jako dobar igrač za drugu liniju kasnije i polako grade ekipu! Koliko su uspjeli napravit do sada vidjet ćemo ali ne vjerujem u njihov uspjeh tj. plasman u playoff! No redovito imaju nekakvu kemiju u ekipi pa ih nikako ne treba otpisivati...

Columbus se pojačao na toliko željenoj centarskoj poziciji, konačno su dobili pravog prvog centra koji će uz Nasha moći igrati kako treba i čime će Nash dobiti pravog suigrača! Ali dali je to dovoljno za ulazak u PO? Po meni nije, doveli su i Wisniewskog u obranu ali ni on nije neka super zvijezda koja bi mogla donjeti prevagu. I dalje su oni po meni prosjećna ekipa koja sad možda ima malo više šansi za playoff nego prije, ali ja ih i dalje očekujem u istom košu kao i do sada! Stvari im se moraju dobro poklopiti da uđu, a to znači da im golman Mason mora biti na razini kao iz one njegove rookie sezone i ove nove akvizicije Carter, Prospal, Wisniewski uz naravno kapetana Nasha moraju imati odlične sezone i onda možemo pričati o opasnom i jakom Columbusu. Ovako, oni su za mene još uvijek nepoznanica u jednu ruku, a u drugu ruku totalno prosječna ekipa sa odličnim superstarom koji ne može sve sam! Ništa od playoffa ni 2012. godine za Blue Jacketse!

Dallas je još od prošle sezone poćeo svoje nazadovanje. Iako su sjajno ušli u prošlu sezonu i skoro cijelo vrijeme bili u vrhu lige i igrali zaista atraktivno i efikasno te jako dobro u obrani (baš onako kako treba igrtai), na krjau nisu izdržali. Nisu uspjeli ući u plaoyff te su završili na 9. mjestu u konferenciji. Već su tokom prošle sezone počeli rebulding svoje ekipe te uzeli Goligoskog u obrani za odličnog Jamesa Neala (poslali ga u Pittsburgh)! To je bio glavni znak za odlazak i ključnog igrača B. Richardsa iz Dallasa jer taj igrač traži trofeje a ne ekipu u rebuildingu! Pa su tako i ove sezone ostali bez njega. Dallas je ove sezone potpisao Soureya i nadaju se kako se nakon godinu dana pauze iz NHL-a (igrao je u AHL-u) može vratiti odličnim igrama i pomoći Starsima da nešto naprave ove sezone! Puno se očekuje od Benna i Otta! Kao i mnogim ekipama smatram da im se puno toga mora poklopiti da bi bili dobri, no jednostavno sa toliko dobrih igrača koji su otišli iz Starsa ja njih ne mogu vidjeti u playoffu nagodinu... Možda kasnije, kad ovi od kojih se puno očekuje malo stasaju!

Velike promjene su čekale Detroit ove sezone u obrambenom dijelu, što očekivano što ne očekivano! Osgood je, ajmo reći, očekivano završio svoju karijeru i sada Howard koji je zapravo već dvije sezone prvi golman preuzima palicu, dok je Rafalski odlučio zbog ozljeda odustati od hokeja iako je imao dvije sezone još pod ugovorom! U pitanju je naravno bio i povratak Lidstroma no veliki Šveđanin je odlučio pomoći voljenom klubu nakon što je Rafalski odlučio otići, te ostao još jednu sezonu! Detroit je uspio malo posložiti ovu svoju obranu tokom ljeta i doveli su Whitea i Commoderea i ajmo reći zakrpali rupe. U napadu su i dalje odlični, no njihov glavni problem su godine i dali ovako dugu sezonu mogu izgurati do kraja u tom tempu! Odlični su ali godine su im stvarno veliki problem i jednostavno zbog toga smatram da na zapadu ne mogu više puno napraviti, mogu ući u PO što se naravno i očekuje od ovako kvalitetne ekipe ali tamo su mlađi igrači u prednosti što je lijepo pokazao San Jose prošle godine! Wingsi bi se trebao zadovoljiti ulaskom u playoff 2012.

I still remember... (half of the things)
Pogledaj profil korisnika http://www.nhl-serbia.com

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu