Maj 2012
PonUtoSreČetPetSubNed
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Kalendar Kalendar

Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 Kolumna 43 taj Pet Sep 02, 2011 3:43 pm

Dzomba

Administrator
Administrator
NHL predsezonska abeceda 1-5
pise: HockeyX, http://hockeyx.bloger.hr

* označava najbolje igrače po mojoj procjeni, kao što su i linije raspoređene po mom mišljenju

Ducksi očekuju povratak Selannea u rujnu (po nekim najavama, odluku bi trebalo da donese ovih dana), igrač koji već dvije-tri sezone najavljuje povlačenje iz hokeja ali onda svaki puta ostane i odigra fantastičnu sezonu, prošle sezone je imao skor od 31 gola i 49 asistencija u 41. godini života... stvarno fenomenalno da veteran bude u društvu 30+ scorera iz sezone u sezonu! Oni se nadaju sličnome i u ovoj sezoni, ako se odluči vratiti što bi bilo super i za Anaheim i za sve ljubitelje NHL-a to bi značilo da će igrati u drugoj liniji i ANA bi opet bio jako opasan protivnik koji, ove sezone je to pkazao, nije slučajno upao u playoff. Najbolji igrači su im napadači iz prve linije, ta linija je uz onu prvu liniju Chicaga po mom mišljenju najbolje uštimana i uigrana! Kako god bilo ja jako simpatiziram i respektiram ovu ekipu i smatram da mogu ponovo ući u playoff. Također se nadaju da će im prvi golman Hiller biti zdrav i na visini zadatka jer bez dobrog golmana nema i dobrog uspjeha u NHL-u...

* označava najbolje igrače po mojoj procjeni, kao što su i linije raspoređene po mom mišljenju

Slobodno možemo reći nenadani branitelji naslova za sljedeću sezonu, jer Boston nije izgledao tako snažno na početku sezone kao što su to zapravo bili na kraju! Očito je kako ih je golman Thomas vodio kroz playoff i na njegovim krilima su uspjeli osvojiti naslov, iako se ne treba umanjivati značajan doprinost zapravo cijele ekipe, Horton je svojim golovima u ključnim trenucima pomogao za prolazak dalje u sljedeću rundu playoffa nekoliko puta, Bergeron i Krejči su bili pravi leaderi na ledu što bi svaki centar trebao biti, kapetan Chara je odradio svoj posao onako kako je trebao, a Marchand je eksplodirao i podigao svoju igru na razinu više! Po meni posebna priča su Lucic i Thomas koji su prvo imali sjajne sezone 2009. pa su onda prošlu sezonu malo pauzirali ajmo tako reći 2010., da bi ove sezone opet odigrali fantastično 2011.! Tko zna što nas od njih očekuje nagodinu 2012.! Činjenica je sljedeća da će svi biti nabrijani na prvaka kao što su to svake sezone i da Bostonu neće biti ni malo lako, ali daleko od toga da nebi trebali ući u playoff! Ove sezone su pokazali da imaju kvalitetu i momčadski duh i naravno da je jako teško zamisliti playoff nagodinu bez branitelja naslova koji je promjenio par igrača ali sve ono bitno je i dalje tu i na tom polju promjena ne bi trebalo biti! Bruinsi u playoffu opet i u 2012. godini...

Buffalo po mom mišljenju u ovu novu sezonu kreće jači nego ikad, imaju novog vlasnika kojemu očito novac nije problem i koji planira napraviti od Buffala veliku ekipu! Doveo je jako dobra pojačanja ove sezone Leino iz Filadelfije, tamo je igrao desno krilo, inače je lijevo krilo ali jednako tako dobro može igrati i centarsku poziciju, vrlo polivalentan igrač, i definitivno kvaliteta za drugu liniju, gdje po kvaliteti ostalih igrača za njega ima mjesta samo na centarskoj poziciji! Siguran sam kako se on neće buniti oko toga jer je još u finskoj igrao na toj istoj poziciji i kao mladi perspektivni centar dolazi u NHL, ali morao je igrati na krilu i sjajno se snašao... Doveli su i dva ključna po meni obrambena igrača Reghera i Ehrhoffa i sad ta snažna obrana izgleda još jače uz super golmana Millera na golu sprema se pravi raj za underaške utakmice kad igraju Sabresi... Uz ovdje 6 nabrojanih igraca (gore) treba spomenuti i Sekeru koji je prošle sezone bio standardan ali sad je pitanje dali će za njega biti mjesta u ovoj ekipi nakon novih obrambenih pojačanja! Buffalo još jednom spominjem izgleda ječe nego ikad i spremni su ponovo biti bitan čimbenik na istoku! Ulazak u playoff po meni siguran.

Meni ime Calgary Flames znači nešto dobro i jako, ali kada pogledam njihov roster automatski mi to oduševljenje splasne, oni samo zahvaljujući Iginli koji je vanserijski igrač i golmanu Kiprusoffu koji je sigurno jedan od top 10 golmana na svijetu uspijevaju nešto napraviti u NHL-u, tu je i Bowmeester ali nekako mi se čini da ova ekipa nema ono potrebno za playoff, ako im se poslože neke stvari moglo bi ući ali smatram kako nije dovoljno imati samo 2 dobra igrača! Kao i svaka ekipa kada su HOT mogu pobjediti bilo koga, ali imena poput Jokinena, Taungeya, Hagmana, Stajana mi ne uljevaju povjerenje jer sam ih se dovoljno nagledao dok su još igrali po istočnoj konferenciji i nisu me uopće impresionirali, nego baš obrnuto! Jednostavno s takvim igračima ja smatram da se ne može ući u playoff, takvi igrači kao secundar scoring... po mom mišljenju slabo! Vidjet ćemo...

Carolina Hurricanes ima dosta izbalanciranu ekipu, ali često se zna dogoditi da niti jedan igrač ne preuzima odgovornost osim kapetana i najboljeg igrača Staala, pa znaju imati problema! Ali vjerujem kako bi se mogli i ove sezone kao i prošle boriti za ulazak u playoff do zadnje utakmice regularnog dijela sezone, s obzirom kako ih simpatiziram redovito navijam da upadnu u playoff... ove sezone nisu imali tu sreću, no svake sezone je tu nova nada! Došao im je Kaberle iz Bostona i mogao bi pojačati učinkovitost u PP-u koju su zapravo imali dosta jaku i do sada ali nije bila konstatna! A obrana bi i dalje mogla biti problem, pa imam osjećaj da je previše toga na Wardovim leđima i da on ne može sve to izdržati do kraja! Njima bi zapravo dobro došao jedan masivni obrambeni specijalist umjesto jendog brzanca u napadu, kojih hvala bogu imaju dosta!!! Ponikarovsky je novi igrač također i on bi po svojoj kvaliteti trebao odmah u prvu liniju kraj Stalla! Držimo fige Carolini i ove sezone.

Mislite da mozete da predvidite neke stvari?
http://www.nhl-serbia.com/t485-marvinov-playoff-challenge-2012
Da vas vidimo...
Pogledaj profil korisnika http://www.nhl-serbia.com

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu